Nyhed under Links: Se Forsvarshistorien

Frivillige chauffører søges til at køre busser til Ukraine
For ca. et år siden igangsatte konsulaterne i Aarhus afhentning af ukrainske flygtninge på den polsk-tyske grænse. Det lykkedes med succes at afhente mere end 1000 personer på grænsen i denne humanitære operation.
Operationen var igangsat af konsulater i Aarhus.
Nu er de aarhusianske konsuler på spil igen og vil donere civile busser til byerne Lviv og Kiev som humanitær hjælp. De har tilvejebragt finansiering til køb af foreløbigt fem busser og der er en forventning om, at der på sigt skal købes flere busser.
Busserne, der inden afrejse er blevet efterset, skal af frivillige køres fra Danmark til den polsk-ukrainske grænse.
Det er planen, at de fem busser med i alt 10 chauffører og tre følgebiler med i alt seks chauffører skal køre fra Danmark den 24. marts med mål på den polsk-ukrainske grænse. Vi mødes i Aarhus kl. 0830 ved Rådhuset. Vi kører derefter til Padborg, hvorfra busserne vil afgå omkring kl. 12. Busserne køres ind i Ukraine til en aftalt rasteplads lige efter grænsepassage. Her vil ukrainske DFDS chauffører overtage busserne og kører dem til Lviv. Busserne skal køres ind over den ukrainske grænse, da Ukrainske mænd – jf. ukrainske lovgivning - ikke under nuværende omstændigheder må forlade Ukraine.
Turen frem og tilbage med busserne vil blive planlagt af DFDS. Der vil blive udleveret instruks til alle chauffører. De tre følgebiler (lejet bus, let) vil bringe de danske chauffører tilbage til Danmark.
Turen planlægges at tage fire til fem dage. Det betyder, at chaufførerne er tilbage mandag 27. marts eller tirsdag 28. marts. 
Der er gratis overnatning på hotel, og betalt bespisning for de frivillige chauffører under transporten frem og tilbage til Danmark.
Chaufførerne skal have stort kørekort, kategori D, eller erhvervskort til buskørsel for at kunne køre bus til den polsk-ukrainske grænse.
Er du interesseret i at være chauffør på en bus (kørekort D) eller følgebil (kørekort B), bedes du sende mig en mail. Du vil senere modtage en mere udførlig mail med supplerende oplysninger.

OBS. Tilmelding SKAL ske til undertegnede

Med venlig hilsen
Jens Kofoed
Tel. 31 31 33 10
Jenskofoed@live.dk

 

Se planlagte arrangementer på side 2 i seneste PROPEL 

Nedenfor nævnes begivenheder arrangeret efter medlemsbladets deadline
Afdeling Emne Dato Tid Sted Tilmelding
Aalborg afdeling            
Lokalafdeling Aalborg            
Lokalafdeling Vendsyssel            
Lokalafdeling Vendsyssel            
Lokalafdeling Thy-Mors            
Karup afdeling            
Skrydstrup afdeling            
Lokalafdeling Skrydstrup             
Lokalafdeling Vandel            
Lokalafdeling Vestjysk            
Lokalafdeling Als-Sundeved            
Værløse-Jonstrup afdeling            
Lokalafdeling Kalundborg            


Stof til denne side sendes til webmaster på pr@propel.dk hvorefter det hurtigst muligt slås op på hjemmesiden.

Regler for lokaleleje og køb af forplejning i Forsvaret